πως να φτιάξετε νόστιμο σπιτικό γύρο

Πως να φτιάξετε τον πιο νόστιμο γύρο

Υπάρχουν πολλά μυστικά και τεχνικές για έναν νόστιμο και μαλακό γύρο. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας κάποια από τα μυστικά μας για τον πιο νόστιμο γύρο.

Το μυστικό είναι το μαρινάρισμα του κρέατος.
Και τα μυρωδικά πρέπει να είναι χωρίς τα κοτσάνια.

Αρχικά επιλέγουμε κομμάτια κρέας κυρίως από το λαιμο του χοιρινού που είναι μαλακό αλλά περιέχει αρκετό λίπος που θα βοηθήσει το κρέας να ψηθεί και να παραμείνει μαλακό.

Το κρέας κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες πάχους μόλις μισό εκατοστού. Κάτι που πρέπει να προσέξετε είναι ότι πρέπει να αφαιρέσετε όλες τις λευκές ίνες και μεμβράνες γιατί αυτές όσο ψήνονται τόσο σκληραίνουν. Στην συνέχεια αφού προστεθούν όλα τα μυρωδικά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Το κρέας τοποθετείται στην σούβλα και αργοψήνεται ομοιόμορφα σε κάρβουνα αποσείροντας ανά τακτικά χρονικά διαστήματα και κόβοντας τα ψημένα μέρη.

 

Tip: Ένα ακόμα μυστικό για να αλατίσετε σωστά το κρέας αλλά ταυτόχρονα να παραμείνει μαλακό και ζουμερό, είναι να χρησιμοποιήσετε άλμη. Το κρέας απορροφά το αλάτι που χρειάζεται και ταυτόχρονα εμποτίζεται με την απαραίτητη υγρασία. Η τεχνική αυτή είναι πολύπλοκη και θα την αναλύσουμε σε άλλο μας άρθρο. Μείνετε συντονισμένοι..!!